Banner
Nieuws - Leden

Nog 885 dapperen verzamelden de deelnemers van Heuvelland op deze Argenton. Vroeger al een van de mooiste vluchten van het jaar en nu nog steeds een prestigieuze eendagsvlucht. Jammer alleen dat de deelname zo drastisch gedaald is het doet deze mooie vlucht eigenlijk geen recht aan.

De overwinning en tevens de snelste duif van de afdeling Limburg waren deze keer voor mij zelf. Een jaarling duivinnetje op jaloezie arriveerde om 14.33 uur en na een minuutje verliet liep ze binnen. Benieuwd als ze was of haar rivale bij de door haar uitverkoren doffer zat.

Bert en Stefan Albers klokken in Landgraaf een prachtige 2e plek. Na de snelste duif van de lossing Zuid op Reims weeral een nieuw hoogtepunt dit seizoen.  Ze kunnen met een goed gevoel op de oude tour terugkijken.

De combinatie Linden-Gorissen pakken de bloemen in hun eigen Valkenburg en in de gekende CC De Wester. Altijd een prestatie om u tegen te zeggen. In onze CC scoren ze een fraaie 3e plek.

Marc en Ramon Keijberg pakken een knap tweetal op de plekken 4 en 8. Beiden zijn altijd gevreesde tegenstanders als de wind uit noordelijke richtingen waait.

 Jan Pieter en Robert Erven pakken na hun twee kopduiven op Bordeaux weer een fraaie duif aan de kop op deze Argenton. In de afdeling een knappe 7e plek. Met weinig tijd ter beschikking boeken ze toch steeds weer mooie resultaten.

Jan Slabbers uit Kerkrade wist dit seizoen al vaker een kopduif te pakken. Net zoals vandaag weer een mooie 6e plek in onze uitslag.

Eed en Elly Glenz ontbreken nooit op de vluchten van de waarheid. Zo ook nu niet plek 7 is weer hun deel.

Philip Baadjou ontbreekt geen enkele vlucht in de kop van de uitslagen. Ook vandaag weer een mooie 9e plek.

Pierre Voncken uit Valkeberg sluit onze toptien deze week op waardige wijze. Hij pakt neemt meteen de plekken 10 en 11 voor zijn rekening.

Komende zaterdag siert nationaal Chateauroux het affiche, Ik vrees alleen dat de vlucht wederom de weergoden ten prooi zal gaan vallen. Temperaturen boven de 35 graden zullen de NPO doen besluiten dergelijke afstanden niet te vliegen. Het kan ook wel eens te zijn voor onze gevleugelde vrienden. Misschien dat de afdeling een 150-200 km vlucht kan inlassen. Met een vroege lossing is dan weinig aan de hand. De duiven zouden in het ritme blijven hetgeen de deelname op Gien en La Souteraine alleen maar ten goede zou komen.

We zullen zien wat de komende week zal gaan brengen.

Laatst aangepast (zondag, 28 juni 2015 16:58)

 
Nieuws - Reportages 2015

Binnen goed drie en een half uur is het concours Heuvelland gespeeld en zijn de 110 prijzen verdeeld over de deelnemers. Het duurt even vooraleer de eerste duif arriveert maar dan is het ook zo gelopen. In vroegere tijden een ondenkbaar fenomeen.

Onze overwinnaar neemt meteen de plekken 1-2 en 4 voor zijn rekening. Het is niemand minder dan Jan Stevens uit Schinveld die weeral een demonstratie geeft van zijn klasse. Of het nu de morgenlossingen zijn, ZLU vluchten of middaglossingen,  Jan is vrijwel overal aan het front te vinden.  Een der allersterktste hokken die Limburg rijk is op de vluchten van de lange adem. Proficiat met weeral een demonstratie van de kwaliteit van dit hok.

Jan Pieter en Robert Erven zijn vrijwel op elke vlucht onder de deelnemers. En vrijwel elke vlucht pakken ze hun duiven. Vandaag een mooie 3e en 5e plek. Ze kennen daarmee weer een prima weekend.

Hub Gossens was op Mont Lucon al bij de eerste meldingen. Nu zet hij deze duiven door naar Bordeaux en zie ook nu zijn ze weer aan het front. Een knappe 6e plek en een dito 2 op 3 score is vandaag zijn deel.

Hub Clement pakt in Brunssum een mooie 8e plek. Ook de serie met 4 van de 8 kan zich meer dan laten zien.

Wiel Kicken en zoon uit Simpelveld zijn aan een prima seizoen bezig. Bijna op elke vlucht pakken ze duiven aan de kop van de uitslag. Vandaag een mooie 8e en 14e plek en een serie van grote schoonheid met 5 van de 6.

John Keulaarts is sinds jaar en dag een van de gevestigde hokken op de grote fond in de CZ90. Vandaag is een mooie  9e plek zijn deel.

Wiel Lemmens en zoon Roy sluiten vandaag de toptien op waardige wijze. Ook zij hebben hun hart verpand aan de vluchten van de lange adem.

Tot zover deze Bordeaux de vluchten volgen elkaar nu in een rap tempo op. Een ieder weer veel succes op eender welke vlucht.

Laatst aangepast (zondag, 28 juni 2015 16:58)