Banner
Nieuws - Reportages 2015

Het zou moeilijk worden om een gaatje te vinden tussen alle buien door die voor het weekend en zelfs de maandag voorspeld werden. Toch leek het geluk aan de zijde van de afdeling Limburg. Wie de webcams in Reims raadpleegde die ochtend kon zelf vasstellen dat het er mooi weer  was met goed zicht. Ook de diverse webcams in de Ardennen gaven een wisselend bewolkte hemel te zien. De meer noordelijke gelegen luchten waren al wat donkerder gekleurd. Hier was het niet echt open. Een naderend front maakte het lossen nog moeilijker. Wat was wijsheid,  wachten met eigenlijk de overtuiging dat het niks meer zou worden dit weekend,  of gebruik maken van de heldere luchten in Reims. De afdeling Limburg besloot tot het laatste lossen nu het nog kan. Een moeilijke beslissing die de lossingscommisie moest nemen. Helaas verliep de vlucht verre van vlekkeloos. De concoursduur is veel te lang en er zijn her en der de nodige verliezen te noteren. Het  weer en onze gevleugelde vrienden is en blijft een vreemd fenomeen. Niet te vangen in welk lossingsadvies van welk instituut dan ook. Wij mogen ons in Limburg nog gelukkig prijzen dat we door de ervarenheid van onze lossingscommssie veelal van grote rampen bespaard zijn gebleven. Helaas zaten de Ardennen tegen 10 uur weer dicht met de nodige buien. Het is gewoon soms een niet vooraf  te voorspellen fenomeen. We zullen ons er gewoon bij moeten gaan neerleggen. Mogelijk dat het in de toekomst alleen nog maar grilligere vormen zal gaan aannemen.

Uiteraard heeft ook deze wedvlucht een overwinnaar en dat zijn niet de eerste de besten. Bert en Stefan Albers een der toonaangevende hokken in de Mijnstreek klokken de snelste duif van de Limburgse lossingen in Reims. Hun 5e getekende klopt met eens snelheid van ruim 1522 per minuut ruim 10. 000 concurrenten. De zoveelste grote triomf voor de mannen uit Landgraaf. Met visie wordt hier gebouwd aan een sterk allround hok wat op vrijwel alle afstanden tot de uitblinkers behoord. Hun fraaie uitslag van Barcelona 2013 was er eentje van grote schoonheid.  Nu voegen ze weer een nieuwe zege toe aan hun steeds grotere vormen aannemende palmares.  Het zal zeker niet het laatste wapenfeit zijn voor deze mannen. Proficiat namens de CC Heuvelland met deze fraaie zege.

Jan Dill uit Kerkrade kon nog enigzins in het zog blijven van onze overwinnaars. De zege in zijn eigen Krijtland zal hem zeker goed doen. Voeg daarbij de prima 5 op 6 score en we hebben meteen de uitblinker van deze vlucht te pakken. Menigeen moest het met veel minder doen.

De gekende combinatie Van Wersch-Hengelbrock grijpt de zege in hun eigen ZuidOosthoek. Hierna moeten ze wel enige geduld in betracht nemen vooraleer hun 2e duif arriveert, Edoch die pakt nog plek 2 in hun eigen samenspel. Weeral een bewijs van het grillige verloop van deze vlucht.

De combinatie Spronck en Zoon uit Margraten zijn spekkoper in hun eigen samenspel Valkenburg. In onze CC scoren ze een knappe 4e plek. Vorig sezoen kwamen we ze ook al enkele keren tegen in de kop van onze uitslagen. Nu geven ze er een mooi gevolg aan.

Jopie Visser uit Schinveld was vorig jaar als ik me niet vergis de vitessekampioen van de afdeling Limburg. En dat met maar elke week maximaal 10 duiven in de mand. Tot nu toe gaat het hem ook weer prima af in zijn eigen CZ90. Deze zege is hier weeral een bewijs van.

Leo Pluijmen pakte ze vorige week al uitstekend op Rethel. Een prima 8 op 10 score was toen zijn deel. Nu pakt hij de zege in zijn eigen samenspel. In de CC Heuvelland een mooie 6e plek. Alleen de serie zal van de baas ietsje beter moeten volgende week.

Marty Kollee doet het opperbest de afgelopen 3 weken. Nu op deze moeilijke Reims een mooie 7e plek. Het zal de baas deugd doen dat hij zijn neus al enkele weken tegen het venster drukt.

Jeugdlid Niels Thiemann mochten we vorig seizoen ook al enkele keren vermelden in de top van onze uitslagen. Nu pakt hij weer een mooie 8e plek en dat met maar 10 duiven in de mand. Laten we hopen dat we hem de komende weken nog vaker mogen vermelden.

Jos Goessen is al vanaf de start in goede doen. Nu klokt hij zijn superduif Sagan weer op een mooie 9e plek. De zoveelste topklassering van deze topper. En dat terwijl het eigenlijk geen weer was voor de echte diehards van Jos. De vorm is er en dan kan alles.

Dean Zaar uit Berg en Terblijt sluit onze toptien deze week op waardige wijze. Wie bij ons een top tien klassering weet te realiseren weet vrijwel zeker dat hij in de kop van de afdelingsvluchten meedoet.

Tot zover deze Reims laten we hopen dat we in de komende weken beter weer mogen treffen. Maar als ik nu al met een scheef oog naar komende zondag kijk, uiteraard  nog heel ver weg, vrees ik alweer het ergste. Het zou de hele dag gaan regenen. Uitstel naar de maandag lijkt weer een reele optie. En dat terwijl volgende week donderdag weer ingemand wordt naar Sens. Het zal de deelname zeker niet bevorderen. Het kan ook wel eens te zwaar gaan worden voor onze geveugelde vrienden. Misschien verstandig de weersverwachting de komende week nauwlettend in de gaten te houden en als afdeling Limburg hierop in te spelen. Verplaatsen naar de vrijdag en op de zaterdag los en dan maar een iets kortere vlucht is misschien een optie. Beter dan de rest van het programma in gevaar te brengen. Laten we hopen dat de afdeling Limburg het weer nauwgezet zal volgen en een wijs besluit zal nemen. De toekomst zal het uitwijzen.

Laatst aangepast (woensdag, 29 april 2015 20:13)

 
Nieuws - Reportages 2015

Het was koud eigenlijk veel te koud voor onze gevleugelde vrienden. De noordoostenwind deed het overige er toe. Gelukkig kon de afdeling Limburg door de stralende omstandigheden op de gehele vluchtlijn geduld betrachten tot de temperaturen enigzins aan de stijgende hand waren. Om 10 uur werd het sein op groen gezet in Rethel voor een pittige confrontatie.

Groots triomfator is de 65 jarige Sjef Claessens uit Klimmen. Zijn duif reikte net tot de kaap van de 1200 meter. Een prestatie van formaat als men de strakke noordoostenwind in betracht neemt. Dit jaarling doffertje zit het seizoen 2015 prima in zijn vel. Nadat hij reeds de zege voor zich op eiste van Marche in zijn eigen samenspel klopt hij nu de gehele elite van de lossing Zuid. Voeg daarbij nog een 4e prijs van Charleville in het eigen samenspel en men ziet dat dit doffertje reeds grootse dingen heeft laten zien in 2015. Mogelijk een supertje in spe waarvan we er allemaal veel te weinig van hebben. Voeg daarbij een knappe 6 op 9 score van de hele vliegploeg op deze Rethel en rnen weet dat Sjef Claessens een tevreden man is. Wij wensen hem namens Heuvelland proficiat met deze fraaie zege en zijn benieuwd naar de vervolg van deze jaarling doffer.

De TGV in Hilleshagen draait momenteel bij Piet en Gerard Lindelauf  op volle toeren. Ondanks een ietwat ongunstige ligging geen enkel beletsel om het gehele convooi Zuid hun wil op te leggen. Hun uitslag is voor de 3e week op rij er een van grote schoonheid.  In ons Heuvelland pakken ze knap de plekken 2-3-4-8-9 en 15. Voeg daarbij een formidabele serie met 35 van de 45 en men weet wie momenteel het te kloppen hok in het Limburgse is.

Jan en Marleen Duits deden het voor hun doen de eerste 2 weken relatief rustig aan. Nu met de wind op kop en de zon hoog aan de hemel geven zij meteen hun visitekaartje voor 2015 af. Naast de zege in de Maasvallei een ijzersterke 22 op 26 score voor deze broer-zus combinatie . De komend weken zullen ze ongetwijeld nog vaak hun neus tegen het venster drukken.

Jos Goessen kan natuurlijk niet ontbreken in onze top tien van deze week Zijn gouden Vandenabeele stam en Argenton lijn komt altijd ijzersterk voor de dag met de wind op kop en de zon hoog aan de hemel. De plekken 6 en 7 zijn dan ook zijn deel. Het totaalplaatje met 19 van de 26 is er ook weer eentje van grote schoonheid. En dan te bedenken dat de baas er een drukke baan en een jong gezin op na houdt. Eerder tijd te kort dan in overschot en dan zulke prestaties neerzetten. Het getuigt van vakmanschap.

Good old Eugene Bruls laten de gouden tijden van weleer nog eens opleven in Noorbeek. Ook hier een hok wat steevast tot de uitblinkers behoort met de wind uit de noordhoek. Vandaag een meer dan fraaie 10 en 11e plek. Voeg daarbij een prima 7 op 9 score en men kan niet meer dan dik tevreden zijn.

Aanstaande zondag zitten we al met onze duiven in Reims. Laten we hopen dat het weer inzicht met ons heeft en dat het allemaal zal meevallen. Dit ondanks alle voorspellingen ten spijt.

Een ieder weer heel veel succes.

Laatst aangepast (zondag, 26 april 2015 06:35)