Banner
Nieuws - Leden

Er leek geen vuiltje aan de lucht op deze Lorris zondag de 17e mei 2015. Toch blijkt de realiteit anders te zijn. De conditie waarin vele duiven thuis arriveerden was niet te best. De concoursduur verschilde her en der enorm. En last but not least en het aller ergste vele sneuvelden op het slagveld van eer. Hieronder vele grote kampioenen die hun baasjes reeds veel plezier bezorgden.

In ons Heuvelland treffen we grote kampioenen op het podium aan. Eed en Elly Glenz draaien langzaam warm voor hun favoriete eendaagse fondvluchten. Sinds jaar en dag behoren ze in deze categorie tot de grote utblinkers in het Limburgse. Vandaag geven ze reeds hun visitekaartje af met een prima 1e en 6 plek. Het zal de opmaat zijn voor de komende weken waarin we ze nog meningmaal in het snuitje van de uitslagen zullen tegenkomen. Onze felicitaties gaan dan ook naar Nieuwenhagen voor deze fraaie triomf.

Lei Olischlager draaide de afgelopen weken langzaam warm. Op het moment supreme, de aanvang van de eendaagse fondvluchten en de grote fond morgenlossingen, meld hij zich meteen aan het front. Een prima 2e plek op deze Lorris geven meteen zijn bedoelingen aan voor de komende weken. De concurrentie is gewaarschuwd aan de Rijksweg te Nijswiller staat alles op scherp.

Leon Dautzenberg heeft de smaak te pakken de laatste weken. Vrijwel elke week een of meerdere duiven rats aan de kop. De komende weken ook een van de hokken om in de gaten te houden op de eendaagse in het Limburgse.

Mien Vek pakt in Landgraaf een mooie 4e plek. Een van de kleinere hokken die de Oostelijke Mijnstreek rijk is. Echter zeker niet een dan de minste. Nu een fraaie de 4e plek en een mooie 6 op 12 score.

Piet van den Hove pakt ze al het hele seizoen prima in Landgraaf. Nu een mooie 5e en 12 plek. En ook de serie met 10 van de 14 is er eentje die gezien mag worden.

Bert Bost was in het grijze verleden een van de grote mannen van de Zwaluw Schandelen. Een van de roemrijke verengingen die de Heerlense duivensport toen rijk was. Nu pakt hij in Schinveld een fraaie 7e plek en een mooie 5 op 10 score.

Jan Pieter en Michel Erven draaien langzaam warm voor hun vluchten. In ons nieuwe gevormde samenspel pakt hij alvast de zege. Zondag 7e juni 2015 zal hier wederom met rood omrand op de agenda staan. De dag dat Limoges het programma van de afdeling Limburg siert. Een vlucht waaraan hij goede herinneringen bewaard getuige zijn afdelingzege in 2011.

Wiel en Freek Kamps worden in mijn eigen samenspel op de streep geklopt door Jan Pieter. Niettemin een prestatie van formaat en in ons Heuvelland een mooie 9e plek. Twee harde werkers in hun eigen vereniging waarop met nimmer tevergeefs een beroep doet en waarmee het altijd prettig samenwerken is.

Robbie van de Ven sluit deze week onze toptien op waardige wijze. Sinds jaar en dag een van de grote uitblinkers in zijn eigen CZ90. Een van de toonaangevende hokken in de OOstelijke Mijnstreek sedert jaar en dag. Nu op deze Lorris een fraai tweetal op de plekken 10 en 19.

Zaterdag is het zover de eendaagse fond neemt een aanvang met de wedvlucht vanuit Bourges. Het belooft een echte te worden. De wind uit noordelijke dreven bij een wisselende bewolking.  De overwinnaar zal uit ijzersterk hout gesneden zijn dat staat bij voorbaat vast. Jammer dat velen reeds bij voorbaat afhaken en hun duiven een weekje rust gunnen. Het vreemde verloop van Lorris zal er het overige ertoe hebben bijgedragen.

Een ieder heel veel succes op Bourges.

 
Nieuws - Reportages 2015

De wind wakkerde aan uit het zuidwesten en zou voor een hoge snelheid zorgen. Echter door de oostelijke ligging van Troyes kwamen de snelheden in het Limburgse niet in de buurt van de snelheden van de overige afdelingen in den lande.

Onze overwinnaar moeten we deze keer niet bij de grote inkorvers zoeken. Waarschijnlijk was hij een van degenen met de kleinste mand die op de donderdag de 7e mei naar het inkorflokaal gingen.  Geen enkel beletsel voor Pascal Jongboom om ruim 15.000 concurrenten in het Limburgse achter zich te laten. Zijn 4e inzet liet alle concurrenten met verve achter zich en bezorgde zijn baas een onvergetelijk weekend. Met maar 6 duiven in concours liet hij het hele convooi achter zich. Het werd voor de baas een onvergetelijk weekend wat hij zich nog heel lang zal herinneren. Proficiat met deze fraaie zege.

Jan Slabbers wordt op de meet geklopt. Met deze fraaie 2e plek, ook de 2e snelste duif van de hele afdeling, was hij er weer heel erg kort bij. Enkele jaren geleden lukte hem al een dubbelslag op twee grote fond morgenlossing vluchten en dat met dezelfde doffer als ik het me goed herinner.

Leon Dautzenberg klokte vorig seizoen al de snelste duif van de lossing Zuid op de natour van Rethel. Nu zat hij er weer heel dicht bij. In ons Heuvelland een knappe 3e plek en een mooie 29 op 54 score.

Manfred Georges doet het opperbest op deze Troyes. Naast een knappe 4e plek ook een prima 15 op 22 score. Naast het feit dat hij als PR-man optreedt voor de SS Blauw laat hij elke week weer zien dat zijn duiven in opperbeste doen zijn.

Jeugdlid Olaf Louppen pakt een knappe 5e plek op de Molenberg. Vanaf de start van het seizoen is hij al in prima doen. Ook zijn serie met 10 van de 16 zorgt voor vele jaloerze  blikken van menig senior lid. Ga zo door Olaf zou ik zeggen.

Jopie Visser is aan een fantastisch seizoen bezig. Elke week de nodige kopduiven en dat met maar maximaal 10 duiven in de mand. Zoals ik uit het verslag van PR Harry Reijnders van de CZ90 las is hij momenteel in het ziekenhuis herstellende van een vervelende aandoening. Laten we hopen dat hij spoedig weer de oude mag zijn, beterschap Jopie.

De TGV in Eegelsder begint langzaam op stoom te komen. Philip Baadjou sluipt langzaam meer en meer naar de top. De serie met 44 van de 70 was er weer eentje van grote schoonheid. Het zal dan ook niet lang meer duren vooraleer we hem als winnaar mogen begroeten.

John Zinken in Landgraaf is ook al weken ijzersterk bezig. Naast de plekken 8 en 9 pakt hij misschien wel de serie van de dag. Met 22 van de 26 inzetten vinden we hem terug in onze uitslag.  Een knappe collectieve prestatie.

De combinatie van de Bosch Grolleman vindt hun domicilie aan de Kleikoelenweg in Nieuwenhagen. Hoeveel ze veel duiven in de mand hebben vertekend dit beeld. Onder hun 56 inzetten bevinden zich maar enkele programma duiven. De rest zijn allemaal bestemd voor de grote fond. Hun 1e getekende laat hun deze week niet in de steek en pakt een knappe 10e plek. Op de grote drachten zullen we hun nog menige keer tegenkomen.

Zaterdag keert het peloton van de afdeling Limburg terug uit Lorris. Als we nu naar het weer kijken van dit weekend is er over de zaterdag toch her en der weer de nodige twijfel. Helaas moeten we het er maar weer mee doen. Ook de komende week belooft niet veel goeds.  Hopen op beter standvastiger weer is het enige wat ons rest.

Een ieder voor zaterdag weer veel succes.

Laatst aangepast (zondag, 17 mei 2015 15:50)