Banner
Nieuws - Reportages 2015

Hub en Ron Hendriks hebben de beste duif morgenlossingen van de afdeling Limburg onder de pannen. Wisten hun beide ingemandde duiven op Bergerac nog zij aan zijn te arriveren na ruim 790 kilometer. Nu maakt hun 1e inzet het mooie weer en bezorgt hun bazen een prachtige titel en op deze vlucht een mooie 2e plek. Uiteraard pakken ze weer een knappe 2 op 2 score.

Mario Offerman uit Aken was de grote man op Bergerac. Vandaag doet hij dit nog eens dunnetjes over door een knappe 3e plek voor zich op te eisen.

Ron Prumpeler pakt een twee knappe top tien plaatsen. De nummers 4 en 6 zijn zijn deel. Naar verluidt met dezelfde duiven welke op Gien de week vooraf niet naar tevredenheid van de baas presteerden. Duivensport is en blijft toch een vreemd fenomeen. Nu staan ze met verve hun mannetje.

Monique Troisfontaine kwamen we ook al eerder tegen in onze toptien. Het lijkt erop dat zij haar doelen dit seizoen verzet heeft naar de grote fond morgenlossinge. Het moet gezegd ze is er met verve voor geslaagd.

Willy Mennens uit Doenrade is ook al vele jaren een gevestigde waarde op de verre drachten. Vandaag pakt hij een mooie 7e plek.

De combinatie Gilissen-Robroek nemen in Margraten plek 8 voor hun rekening. Helaas voor hun blijft het daar deze keer bij.

Hub Krutzen doet wat hij steeds doet op deze vluchten namelijk kopprijzen pakken. Ook vandaag weer een mooie 9e plek.

Afsluiter is deze W. Hendriks uit Sibbe. Ook hij speelt het kunststuk klaar om met maar 1 duif in de mand kop te spelen. Een knappe prestatie van duif en liefhebber.

Als ik dit verslag op papier zet is de 1e vlucht van de jonge duiven eindelijk gespeeld. Ook nu weer de nodige verliezen. De kleurenlossingen van de afdeling Limburg zullen er voor een deel debet aan zijn. Jammer dat de afdeling er niet aan wil Marche niet meer op het programma te plaatsen maar meteen voor meteen te kiezen voor een lossing tussen 100-120 kilometer en dan de lossing Zuid in één keer het ruime sop te laten kiezen.

Aanstaande zaterdag heet de losplaats weer Charleville Mezieres. Gelukkig kan de lossing Zuid nu samen aan de thuisreis beginnen. Het zal de verliezen beperken omdat de duiven nu over de hele breedte van Limburg de provincie binnen komen en niet naar de kant van de massa van de lossing geduwd worden.

Een ieder veel succes het beloofd een pittige opdracht te worden met noordoost 3.

 
Nieuws - Reportages 2015

Ze waren in mijn ogen als favorieten vertrokken voor het sluitstuk van de eendaagse fond in het Limburgse. Ik had ze op nummer één gezet in de afdeling. Het moet gezegd ze maken hun favorieten rol bijna ook nog waar. Ze moesten zich op de streep geklopt geven maar tekenden in de afdeling voor een knappe 2e plek. In ons Heuvelland trekken ze de zege naar zich toe. En het moet gezegd ze deden het weer met verve. Naast de plekken 1 en 6 een mooie 8 op 15 score een prima afsluiting van hun oude duivenseizoen. Over wie ik het heb zullen de meesten wel weten, Jo en Florian Hendriks uit de gekende Westhoek te Nijswiller. Overall mogen ze weer met een tevreden gevoel terugkijken op hun seizoen met de oude duiven. En we weten ook waartoe ze met hun jonge duiven allemaal toe in staat zijn. De komende weken kan het weer spoken aan de Zinzelbeek.

Sjef en Frank Everts pakken een knappe 2e plek in onze uitslag. In de afdeling pakken ze plek 4. Hun seizoen is niet geheel naar tevredenheid verlopen. Vaak was het ook voor hun worstelen met de tijd om hun duiven optimaal verzorgd te krijgen. Om elke week top te zijn is bijna onmogelijk voor iemand die nog werkt.

De combinatie Schluper-Beaujean open sterk in het Heuvelland met plek 3. Overall pakken ze in hun nieuw gevormde samenspel Straaljagers-Bocholtz- Simpelveld een mooie 2e plek.

Felix Habets wil wel eens een vluchtje missen door zijn gevorderde leeftijd. Af en toe doet hij wel eens een dutje in zijn zetel terwijl hij eigenlijk moet inmanden. De baas maakt zich er niet mee zo druk over. Vandaag is hij bij de les en trekken zijn duiven er zich niks van aan en bezorgen de baas een mooie 3e plek. Een mooie 5 op 10 score maakt het geheel vandaag compleet.

Marina van de Velden weet wat het is om kop te draaien op de mooie morgenlossingen van de afdeling. Vorig seizoen wist ze nog de zege naar zich toe te trekken op Limoges in de afdeling. Vandaag een prima afsluiting op plek 5.

De gekende combinatie Vanwersch-Hengelbrock pakt op een van de meest pitoreske panorama’s van ons land een mooie 7e plek. De plek waar zij hun domiciel in Partij Wittem hebben is ook voor vele duivenliefhebbers een ideale plek om tot rust te komen na een wederom inspannend seizoen. Een absolute aanrader als men van rust en natuur houdt.

Manfred Georges was over alle vluchten van de eendaagse fond de sterkste in Limburg. Der Manfred kan met recht trots zijn op deze prestatie. Het is slechts aan weinigen voorbehouden een dergelijke prestatie neer te zetten. In ons Heuvelland pakt hij vandaag nog knap de plekken 8 en 12.

Leon Dautzenberg is dit jaar als een komeet doorgedrongen tot de absolute elite van de Limburgse duivensport. Vrijwel elke vlucht aan de kop en series om van te watertanden. Ook de komende jonge duivenvluchten gaan hem normaliter goed af. We zullen nog veel van hem horen de komende weken.

De grootmeester uit Vijlen, Jan Deliege , doet het vandaag ook weer opperbest. Op zijn favoriete eendaagse fond pakt hij vandaag knap de plekken 10 en 13. De serie met 8 van de 13 zal de baas ook goed doen.

Tot zover de eendaagse fond vluchten in ons Heuvelland. Zelden zullen deelnemers van ons concours zo gedomineerd hebben in het Limburgse als dit seizoen. Naast 3 eerste plekken en een fraaie tweede plek zat altijd een deelnemer van Heuvelland in de kop van de uitslag. Het zal een combinatie zijn van kwaliteit van de duiven, de gedrevenheid van de liefhebbers maar ook de ligging zal er mede debet aan zijn. Dat laatste wordt wel eens in de euforie vergeten.

Morgen kan er hopelijk eindelijk een aanvang gemaakt worden met de jonge duivenvluchten van 2015. We zitten al bijna einde juli en over goed 7 weken is het weer afgelopen met de jonge duiven vluchten. Ik kan me niet voorstellen dat de liefhebbers hier een heel jaar voor kweken, 7 vluchten en wat natour gekletter. Misschien toch eens tijd om weer na te gaan denken om de jonge tour weer te ver vroegen. Het zou ook meer uitwijk mogelijkheden bieden in geval van slecht weer. Laten we hopen dat er in de winter goed over nagedacht wordt en men zich er niet weer achter gaat verschuilen dat vliegprogramma’s voor zoveel jaren vastliggen.

Een ieder nog veel succes met het vervolg van het programma.

Laatst aangepast (zondag, 26 juli 2015 17:11)